joi, 6 ianuarie 2011

Producatorii intentioneaza sa pastreze povestea din carti

Daca esti un fan al seriei "Academia Vampirilor" care te temi ca productia ar putea fi abandonata sau ca personajul principal, Rose Hathaway, va fi transformat intr-unul masculin pentru a atrage o audienta mai mare, nu ar trebui sa te mai framanti. io9.com ne asigura din surse apropiate producatorilor ca scenariul filmului "Vampire Academy" va fi apropiat de povestea scrisa de Richelle Mead.
"Intentionam sa pastram firul povestii. Cartile sunt mai scurte decat cele din seria Amurg, lucru care le face mai usor de ecranizat. Si da, cartile au o istorie complicata in spate cu privire la istoria moroilor, a dhampirilor sau a dusmanilor acestora, strigoii. Doar explicarea termenuluiblood whore ar putea reprezenta o provocare. Dar expunerea istoriei este cea mai grea provocare", a declarat sursa.
http://mos.totalfilm.com/images/7/7-books-were-tipping-as-the-next-twilight-02.jpg
Cat despre renuntarea la proiect sau despre transformarea lui Rose intr-un personaj masculin, sursa asigura ca nu exista sanse ca acest lucru sa se intample. Momentan, producatorii pregatesc proiectul. Drepturile au fost achiziţionate încă din luna iunie, de Preger Entertainment.  Seria este despre adolescenta Rose Hathaway, în vârstă de 17 ani, jumătate vampir-jumătate om, care încearcă să -şi protejeze prietena, pe Vasilisa (Lissa) Dragomir, care aparţine rasei Moroilor (vampiri muritori). Cele două prietene trebuie să înfrunte Strigoii, o rasă de vampiri însetată de sânge, nemuritori, vânători de moroi. În timp ce învaţă cum să-i învingă pe Strigoi, la Academia St. Vladimir, Rose intră într-o relaţie interzisă când se îndrăgosteşte de chipeşul instructor Dimitri Belikov.

Producătorul de la Transformers, Don Murphy, face echipă cu Michael Preger (care a lucrat la mini-seria Day Of The Triffids)pentru ecranizarea seriei "Vampire Academy". Murphy a declarat pentru Variaty:
"Bucuria acestor carti este ca, in plus fata de seria 'Twilight', ofera sansa de a produce un film la care vor sa se uite atat baietii, cat si fetele. Michael si cu mine planuim sa facem un film de care ambele sexe sa se bucure impreuna, aducand genul 'vampiri sexy' unui public nou."